Om foreningen

Initiativet til havefællesskabet blev taget af Uffe Holm Søholm i 2014, hvor han tog kontakt til Aarhus Kommune for at høre om muligheden for at oprette et havefællesskab i parken foran Marselisborg Hospital. Kommunen var meget positiv overfor idéen og gennem Facebook blev der fundet andre interesserede.

Her meldte Lasse Hornbek Nielsen og Ronnie Petersen sig som interesserede i at hjælpe med at stable projektet på benene og stå for den videre dialog med kommunen. En gruppe af interesserede mødtes på en bænk i parken i marts 2014 og det blev vedtaget at starte en forening til det praktiske. Der blev sat en dato for den stiftende generalforsamling.

Foreningen blev herefter oprettet på den stiftende generalforsamling lørdag d. 19. april 2014.

14. maj 2014 blev de cirkelrunde bede gravet ud i parken, og allerede d. 17. maj var flere havefolk i gang med at så og plante.

Formål

Formålet med foreningen er at gøre det muligt for medlemmerne at opdyrke en del af parken, at skabe øget aktivitet i parken og at udgøre en social platform for medlemmerne.

Til dette formål, har foreningen lavet en aftale med oprindelig Aarhus Kommune, nu MarselisborgCentret om at råde over en række bede i Marselisborg Hospitalspark.

Køkkenhaver i Århus C